برخلاف فناوری ۵G، که همه‌گیر شدن آن چند سالی طول می‌کشد، تکنولوژی گوشی‌های تاشو می‌توانند صنعت گوشی‌های هوشمند را در سال ۲۰۱۹ متحول کنند. در این میان نه‌تنها سامسونگ تا چند روز دیگر از نخستین گوشی تاشو خود پرده‌برداری می‌کند، بلکه باید به تلاش شرکت‌هایی مانند هواوی، شیائومی، موتورولا، ال‌جی و اوپو هم اشاره کنیم که برنامه‌های خود را برای ساخت چنین گوشی نوآورانه‌ای تایید کرده‌اند.

یکی از نکات جذاب این فناوری، این است که می‌توان از رویکردهای متنوعی برای ساخت گوشی تاشو استفاده کرد. به‌عنوان مثال سامسونگ بعد از سال‌ها آزمون و خطا در این رابطه، ظاهرا به طراحی نسبتا محافظه‌کارانه‌ای بسنده کرده است. در همین حین، هواوی که یکی از مهم‌ترین غول‌های صنعت گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود، تصمیم گرفته گوشی تاشو خود را به نحوی طراحی کند که هنگام تا شدن، نمایشگر انعطاف‌پذیر در بیرون بدنه قرار بگیرد. علاوه بر این موارد، رییس شیائومی چند هفته قبل ویدیوی از مدل اولیه گوشی تاشو این شرکت را نمایش داد که گوشی مذکور از دو بخش تا می‌شود. در این ویدیو می‌توانیم ببینیم که محصول مذکور هنوز نهایی نشده ولی فاصله‌ی زیادی هم تا عرضه در بازار ندارد.

گوشی تاشو

یک رندر از گوشی تاشو سامسونگ

چالش‌های تولید، عرضه محدود

احتمالا می‌دانید که تولید انبوه چنین گوشی‌هایی به‌هیچ عنوان کار ساده‌ای محسوب نمی‌شود. اگرچه تولید گوشی‌های تاشویی که فقط از یک ناحیه تا می‌شوند کار پیچیده‌ای است، اما شیائومی رویکرد جاه‌طلبانه‌تری را اتخاذ کرده و می‌خواهد گوشی تاشویی را تولید کند که از دو ناحیه مختلف تا می‌شود. شیائومی در بیانیه‌ی رسمی خود در ارتباط با این گوشی نوشته که نمایشگر انعطاف‌پذیر این گوشی توسط این شرکت و یک شریک تجاری توسعه یافته و مکانیزم تا شدن و پشتیبانی رابط کاربری MIUI از این نوع طراحی، از صفر طراحی شده‌اند.

اگرچه شیائومی در بیانیه خود اذعان کرده که ساخت چنین گوشی نوآورانه‌ای بدون همکاری دیگر شرکت‌ها امکان‌پذیر نمی‌شد، اما در بخشی دیگر نوشته که فقط با بهره‌گیری از نمایشگر انطعاف‌پذیر نمی‌توان گوشی تاشو را تولید کرد و برای تولید چنین محصولی آن‌ها باید چالش‌های مهمی را پشت سر می‌گذاشتند. طبیعتا، مهم‌ترین چالش تولید چنین محصولی، عملی کردن یک مکانیزم محکم برای فرایند تا شدن است تا گوشی مذکور دوام پایینی نداشته باشد.

در ویدیو منتشر شده از جانب شیائومی، ضعف مشهودی در مکانیزم مذکور دیده نمی‌شود. اما فقط با مشاهده یک مدل اولیه نمی‌توان با اطمینان زیادی در این رابطه اظهارنظر کرد. اگرچه شیائومی هنوز تاریخ عرضه نخستین گوشی تاشو خود را اعلام نکرده، طبق برخی از گزارش‌ها انتظار می‌رود گوشی مذکور در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ عرضه شود. در ضمن باید خاطرنشان کنیم که با توجه به پیچیده بودن فرایند تولید چنین محصولی، نباید انتظار عرضه گسترده آن را داشته باشیم و احتمالا در ابتدا فقط چند هزار عدد از آن‌ها روانه‌ی بازار می‌شود.

جدیدترین رندرها از گوشی تاشو شیائومی

سایت LetsGoDigital بر اساس ویدیوی منتشر شده از جانب شیائومی، رندرهای جذابی از این گوشی منتشر کرده است. به‌لطف این رندرها، با دقت بیشتری می‌توانیم به طراحی کلی این گوشی هیجان‌انگیز نگاهی بیندازیم.

اگر بخواهیم صادقانه نظر بدهیم، باید اعتراف کنیم که در مقایسه با گلکسی Fold سامسونگ، این گوشی ظاهر بسیار جذاب‌تری دارد. اگر شیائومی بتواند مکانیزم خم شدن در دو ناحیه را به‌خوبی عملی کند، مطمئنا گوشی مذکور محصول بسیار جذاب و قابل توجهی خواهد شد. البته علاوه بر این موضوع، مساله دوام و نرم‌افزار هم اهمیت بسیاری زیادی دارد. این گوشی باید بتواند در برابر هزاران بار باز و بسته شدن دوام بیاورد و رابط کاربری MIUI هم باید به‌طور کامل برای این نوع طراحی بهینه‌سازی شود. اما به جای منفی‌بافی و تمرکز بر نگرانی‌ها، امیدواریم شیائومی در نهایت بتواند این گوشی را به بهترین شکل ممکن عرضه کند و بتواند توجه کاربران زیادی را جلب کند.

اگر مدل نهایی گوشی تاشو شیائومی مشابه این رندرها باشد و حتی اگر تعداد محدودی از آن‌ها تا آخر سال ۲۰۱۹ روانه‌ی بازار شود، سامسونگ دیگر به سختی می‌تواند برای گوشی تاشو خود سروصدای زیادی راه بیندازد.

منبع: Phone Arena

The post سامسونگ و هواوی باید از گوشی تاشو شیائومی بترسند appeared first on دیجی‌کالا مگ.

منبع متن: digikala