گوشی‌های اقتصادی

  • محصولات برنده و بازنده‌ی سامسونگ در سال ۲۰۲۲

خداحافظی با جک هدفون

متاسفانه حقیقت تلخ این است که کنار گذاشتن جک هدفون‌های به گوشی‌های اقتصادی رسیده و به نظر می‌رسد در سال ۲۰۲۳ بیشتر گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه بدون جک هدفون راهی بازار خواهند شد. البته طبیعتا در این میان تعدادی از گوشی‌ها کماکان مجهز به این قابلیت خواهند بود ولی تعداد این گوشی‌ها بدون شک کمتر از سال ۲۰۲۲ است.

خوشبختانه در چند سال اخیر کیفیت هدفون‌های بی‌سیم بسیار بهتر شده و کوالکام در سال ۲۰۲۳ از نسل جدید پلتفرم مربوط به انتقال صدا با بلوتوث رونمایی می‌کند که قرار است کیفیت انتقال صدا را به طور قابل توجهی بهبود ببخشد. بنابراین فارغ از این که به این مشخصه علاقه دارید یا نه، در هر صورت تعداد گوشی‌های مبتنی بر این مشخصه کمتر از سال‌های گذشته خواهد بود.

کنار گذاشتن دوربین‌های ماکرو و تشخیص عمق

گوشی‌های اقتصادی

متاسفانه شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های اقتصادی برای اینکه تعداد دوربین‌ها را بالا ببرند، از دوربین‌های بی‌کیفیتی استفاده می‌کنند. به نظر می‌رسد مدیران شرکت‌های مختلف بعد از بررسی بازار به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش تعداد دوربین منجر به افزایش فروش می‌شود و دیگر این موضوع را رها نکرده‌اند. طبیعتا وقتی یک گوشی پرچم‌دار از چندین دوربین باکیفیت بهره می‌برد، این موضوع با استقبال کاربران روبرو می‌شود. اما بیشتر گوشی‌های اقتصادی فقط دارای یک دوربین نسبتا خوب هستند و باقی دوربین‌ها صرفا برای افزایش تعداد لنزها تعبیه شده‌اند.

به عنوان مثال می‌توانیم به گلکسی A53 اشاره کنیم که یکی از بهترین گوشی‌های میان‌رده‌ی سال ۲۰۲۲ محسوب می‌شود و اگر بدون ماکرو ۵ مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق ۵ مگاپیکسلی عرضه می‌شد، کسی جای خالی این دوربین‌ها را احساس نمی‌کرد. بیشتر دوربین‌های ماکرو موجود در گوشی‌ها-فارغ از رزولوشن سنسور-نمی‌توانند عکس‌های چندان جذابی ثبت کنند و در همین زمینه باید به دوربین‌های اولترا واید گوشی‌های پرچم‌دار اشاره کنیم که قادر به ثبت عکس‌های ماکرو هم هستند. سنسور تشخیص عمق هم شاید تا چند سال قبل اهمیت زیادی داشت، ولی با استفاده از الگوریتم‌های نرم‌افزاری می‌تواند چنین سنسوری را به طور کامل حذف کرد.

در این میان، برخی کاربران بر این باور هستند که به جای این دوربین‌های بیهوده باید یک اولترا واید یا دوربین تله‌فوتو قرار بگیرد که با توجه به نیازها و سلیقه‌ی افراد، معمولا بین این دو گزینه اختلاف نظر وجود دارد. در هر صورت امیدواریم گوشی‌های اقتصادی در سال ۲۰۲۳ با دوربین‌های کمتر ولی بهتر راهی بازار شوند.

تجدیدنظر در مواد استفاده شده برای بدنه

پلاستیک ارزان‌ است و به همین خاطر بسیاری از گوشی‌های اقتصادی از بدنه‌ی پلاستیکی بهره می‌برند. با توجه به اینکه اکثر کاربران از کاور محافظ استفاده می‌کنند، جنس بدنه برای آن‌ها اهمیت زیادی ندارد و همین صرفه‌جویی در هزینه‌ی بدنه، منجر به استفاده از سخت‌افزار جذاب‌تر برای گوشی می‌شوند. اما در این میان باید به اهمیت استفاده از فریم آلومینیومی و بهره‌گیری از نسل‌های جدید شیشه‌های گوریلا گلس اشاره کنیم.

طبیعتا قرار نیست در گوشی‌های اقتصادی ۲۰۲۳ از گوریلا گلس ویکتوس استفاده شود ولی به جای شیشه‌های محافظ ناشناخته، مثلا می‌توانند از شیشه‌ی محافظ پاندا گلس استفاده کنند و این همان کاری است که وان‌پلاس نورد N300 انجام داده. همچنین این گوشی از گواهی IP52 هم بهره می‌برد که اگرچه در حد IP68 نیست، اما در هر صورت بودن چنین مشخصه‌ای بهتر از نبودن آن است.

پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی‌تر

سامسونگ و گوگل برای گوشی‌های پرچم‌دار خود پشتیبانی نرم‌افزاری فوق‌العاده‌ای ارائه می‌کنند و حتی شرکت‌های موتورولا و وان‌پلاس هم برای تعدادی از گوشی‌های خود پشتیبانی نرم‌افزاری به ارمغان می‌آورند. اما در این میان، تقریبا تمام شرکت‌ها هنوز توجه چندانی به گوشی‌های اقتصادی خود نشان نمی‌دهند. در این میان سامسونگ بهترین عملکرد را دارد و سری گلکسی A از سه سال آپدیت اصلی اندروید بهره‌مند می‌شوند. اما انتشار سه نسخه‌ی اندروید برای گوشی‌ها باید تبدیل به یک قانون شود نه یک استثناء در بین گوشی‌های اندرویدی.

  • راهنمای خرید محصولات سامسونگ؛ هر آنچه باید بدانید

منبع: Android Authority

نوشته ۴ ویژگی که از گوشی‌های اقتصادی ۲۰۲۳ انتظار داریم اولین بار در دیجی‌کالا مگ. پدیدار شد.

منبع متن: digikala